Kapitel 2. Wrexham.

Vi lämnade Dublin en tidig morgon och åkte racertaxi till hamnen där färjan till Wales skulle avgå. Tut tut sa båten.

Hela resan pågick en ständig jakt efter WiFi. Färjan tillät som tur var lite mer eller mindre livsviktig kontakt med omvärlden.

Wrexham är lite som Narnia för mig och frugan. En hemlig värld som nästan bara vi känner till. Att återvända var lite som att komma hem, fast ändå inte. Allt var sig likt, precis som vi lämnade det, men samtidigt främmande.

Vi vandrade till hotellet. Eftersom Wrexham är en liten håla, fanns det inga vandrarhem att tillgå.  Hotellreceptionisten tittade på oss som om hon aldrig sett folk förr. Två svettiga backpackers i en executive suite? Ja, det kan du lita på!

Vi hade det så oförskämt bra där! Frugan ser ju ut som nån himla spareklam. Titta bara!

Tjääna!

Vi gick faktiskt ut lite också. Till skillnad från när vi var här sist var det sommar i luften och pipörten blommade utav bara den. Minns du frugan?

Åh. Asså Wrexham.

På kvällen hörde vi konstiga ljud utanför hotellrummet. Ljudet kom visst ifrån en massa glada ungdomar som skulle på bal. Tjejerna såg ut som barbiesar.

De verkade inte så pigga på att bjuda in oss, så vi tog saken i egna händer och gick ut i den wrexhamska sommarnatten. Det blev en storartad kväll som innehöll allt ifrån djupa samtal med krigsveteraner, svåra fnissattacker, bekanta ansikten till en liten grön larv som fastnade på mina strumpbyxor. Kvällen därpå gick vi på bio och sörjde den stundande avfärden.

Ja, jag vet vad ni tänker. Hur kan man lämna ett sånt här fantastiskt ställe. Det gör man inte. Man bär det med sig i hjärtat. Hela tiden.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: