Berlin. Del 5.

Med på resan hade vi en toppenbra reseguide som hjälpe oss att hitta russinen i den stora kaka som kallas Berlin. En gång svek den oss. Vi letade och letade efter ett café vid en fotbollsplan där man skulle kunna sitta i strandkorgar. När vi till slut hittat dit visade det sig att det endast fanns en strandkorg och caféet var proppfullt med folk. Som tur var hittade vi snart ett ställe som hade Berliner Weisse som Moa tipsat om. Det är öl blandat med hallon- eller kiwiläsk och det är supergott!

Vi åt mat där också, men den var inte lika intressant. Ett stenkast därifrån hittade vi dock en nyöppnad frozen yoghurt-bar och jag hoppas hoppas hoppas att de har planer på att öppna en filial i Eskilstuna.

Vid det här laget började det bli ett himla liv på gatorna med anledning av första maj-demonstrationerna, så vi kände att det var dags att dra oss tillbaka lite. Vi satte oss vid en mysig glassbar hemma på vår gata och skrev vykort.

Där bestämde vi oss för att gå på bio. Det går nämligen alldeles utmärkt att gå på bio i Berlin. Allt är inte dubbat till tyska. Eftersom bion inte började förrän i elva-tiden gick vi upp till rummet och slappade lite.

Sen tog vi tunnelbanan till Potsdamer Platz, Berlins motsvarighet till Times Square och Picadilly Circus.

Sen satt vi där i biomörkret, åt sockerpopcorn och dreglade över Robert Pattinson i braiga Water for elephants.

Fortsättning följer.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: