Berlin. Del 3.

Del 3 tar vid där Anne Frank Zentrum-besöket slutade. Vi satte oss på närmaste Starbucks med en varsin latte i näven för att gruppera om. Kartläsaren lade pannan i djupa veck och började att planera vår kommande rutt.

Första stoppet blev ett gammalt museum. Jag har ingen aning vad som fanns där, men de hade i alla fall schyssta pelare utanför.

Bakom träden stack Berliner Doms maffiga kupol upp. Finn ett fel.

Som utlovat – TV-tornet. Dock bara en liten sneak peek för att hålla intresset vid liv. 😉 Härnäst svängde vi in på Unter den Linden, Berlins typ bredaste gata fullproppad med kulturella byggnader. Framför universitetet ligger Bebel Platz. Ett monument (massa tomma bokhyllor) över den stora bokbränningen som ägde rum före kriget.

Någonstans här blev vi väldigt hungriga. Lyckligtvis befann vi oss i närheten av en sushirestaurang just då. Olyckligtvis var den svindyr och inte särskilt god. Inte heller denna sushi kunde alltså mäta sig med Eskilstunas bästa sushiställe.

Efter middagen traskade vi vidare till Brandenburger Tor.

På vägen till riksdagshuset hittade vi en glad korvkiosk som dessvärre var stängd.

Jag poserade vant framför Reichstagsgebäude.

Nu kommer vi till resans stora flopp. Varken jag eller Annika hade egentligen lust att turista vidare utan ville bara hem till hostelet och uträtta vissa behov och så. Men vi tänkte att det vore dumt att inte gå och spana in kulturhuset Det gravida ostronet när vi ändå kommit så långt. Dessvärre levde det minsann inte alls upp till förväntningarna och när vi kommer hem upptäcker jag att jag inte tagit ett endaste kort på rucklet! Det finns alltså inget som helst bevis på vår stora bedrift.

Det var allt för idag, för nu tar vi nämligen U-bahn tillbaka till Kreuzberg och vårt 36 Rooms.

Fortsättning följer. Då utlovar jag mer avslöjande bilder på TV-tornet.

Annonser

Ett svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: