MAN – ARN

Det gör ont i mina axlar och armar. Det är träningsvärk. Igår förflyttade jag mig själv och ~35 kg packning från Wales till Sverige. När man ser tåget rulla in till perrongen på andra sidan spåret finns det inte tid för två hissåkningar. Då är det missa tåget eller trapporna som gäller. Jag hann! Funderar på att skaffa muskler, kan ju faktiskt vara bra att ha emellanåt.

Kom fram till flygplatsen och rullade iväg till incheckningen. Incheckningsmänniskan frågade om jag hade christmas crackers i bagaget. Jag nickade, log och sa att ja det har jag minsann. Incheckningsmänniskan upplyste då mig om att smällkarameller klassas som explosivt gods och att jag var tvungen att avlägsna dem från mitt bagage omedelbart. Jag hade inget annat alternativ än att lyfta ner den stora helvetesväskan från bandet igen, sätta mig på golvet, öppna och gräva fram de stackars nermosade smällkaramellerna. Efter mycket möda och stort besvär lyckades jag stänga och lyfta upp väskan igen, lade sedan prydligt upp karamellerna på disken, sa Merry Christmas, tog mitt boarding card och gick ut till gaten. Så kan det gå när man försöker överföra en gammal fin engelsk tradition till sitt hemland.

Sen flöt allt på som det skulle. Vi landade till och med 10 minuter ahead of tidtabell. På Arlanda hittade jag två föräldrar som jag for hem till. Det var en härligt att komma hem till ett julpyntat hus inbäddat i massor av mysig snö. Det bästa av allt var att mitt rum som fått sig en överraskningsmakeover med nya tapeter. Så fint!

Idag har jag (mamma) huggit en liten gullig gosgran till mitt rum. Den har jag omgivit med julklappar som jag roat mig med att slå in här på kvällskvisten.

För ett par månader sen kom det ett mystiskt paket till kontoret. Mamma hävdar att hon inte har en aning om vad som finns i det. Det har blivit dags att ta reda på det tycker jag. Spricker snart av nyfikenhet.

Mer kan jag dessvärre inte avslöja just nu. 😀 Vad som finns i paketet får ni reda på i nästa blogginlägg… Spännande va?

PS. Tack för att jag fick stjäla glasburken till granen mormor.

Annonser

2 svar

  1. Alltså ibland är de bara lite för töntiga när det kommer till flygplan. Hur stor skada skulle några smällkarameller göra? Hoho! Men tur att allt gick bra tillslut! Ses snart!

    • Det dumma är att när jag och Annika skulle testa en hemma så smällde den inte ens. 😀 Tur det! Hade säkert blivit en stor tryckvåg. Seselises! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: