London. Del 2.

Som utlovat. Här kommer det. Kameran höll sig väldigt passiv emellanåt så det saknas tyvärr bildbevis här och där.

I fredags tog vi som sagt det okristligt tidiga tåget till London. Jag halvsov hela vägen. När vi väl kom fram piggade vi på oss och åkte till Covent Garden där vi mötte upp Linda och hennes lilla tvåmansgäng. Först åt vi pasta på ett italienskt ställe som luktade hästbajs. Maten var helt okej ändå. 🙂 Sen började äntligen shoppingen. Det brände i fickan vid det här laget. De hade pyntat och gjort fint i skyltfönstren för vår skull. Föll speciellt för det här gulliga husvagnsskyltfönstret hos Selfridges. Köpte dock ingen husvagn.

Till kvällen hade Linda valt ut ett sushiställe i Soho som vi käkade på.  Kulu kulu heter det. Det var en bra beslut tycker jag. Himlans gott ju! Och inte så farligt dyrt heller.

Dagen därpå började vi dagen med frukost på Starbucks i närheten av mitt och Annikas vandrarhem YHA Central. En bra deluxestart.

Tanken var att vi i samlad trupp skulle ge oss iväg på julmarknad i Hyde Park, men de andra råkade fastna på Primark. Tålamodet svek så jag och Annika åkte iväg och spanade in konst på Tate Modern (eller nja, åtminstone shopen) istället. På vägen dit sprang vi förbi St Paul’s och tog några obligatoriska turistbilder.

Efter museet  åkte vi tunnelbana på ett väldigt krångligt sätt (massor av byten) till en stadsdel som heter Angel.

Och så hamnade vi så småningom här…

Somliga av oss blev märkta för livet.

Det var en intressant upplevelse. Blodet sprutade och i lokalen ekade kundernas ångestskrik. Nästan i alla fall. Lite senare den kvällen tog vi farväl av vår kära Linda så på söndagen var det bara jag och frugan. Det var en fin solig dag så vi tyckte att det passade bra med julmarknaden. Där kunde man till exempel kolla på krimskrams.

Det var en tyskinpirerad julmarknad och Annika kunde intyga att det var väldigt autentiskt. Phew! Tyskarna är som galna i hjärtpepparkakor med text på. Såna fanns förstås representerade där.

Resans största besvikelse var nog Platform 9 3/4 på Kings Cross. Jag hade läst varningarna på olika forum på nätet, men ville ändå dit och se det själv. Det var sannerligen inte mycket att hänga i granen, efter mycket om och men hittade vi den där, gömd och till synes bortglömd bland en massa byggnadsställningar. Jag fick då ingen nära-Harry-Potter-upplevelse. Men inget ont som inte för nåt gott med sig, bilden blev ändå rätt bra till slut. So long, suckers!

Trötta, men glada satte vi oss på wrexhamtåget som tog oss hem till vårt älskade Wales. Borta bra men hemma bäst.

 

Annonser

5 svar

  1. det är underbart att resa med dig SÖTIS 🙂 ❤

    • Tycker jag med! Med dig alltså. Tihihihihi. 😀 ❤

  2. Så koselig! 🙂 Jeg liker London!

  3. Verkar vara ett vanlig fenomen att fastna på Primarket! Hoho, tur att vi inte var de enda! Va fin du är i håret föresten! massa kramar!

  4. Färga färga färga! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: