Äventyret har börjat

Ojojoj, var ska jag börja?! Det har nog hänt mer de senaste tjugofyra timmarna än vad det har hänt på hela sommaren.

Väcktes av mobilen klockan tre igår natt och åkte med mamma och pappa till Arlanda. Där mötte vi upp Annika och vi checkade in alldeles sjävla. Min storväska vägde 22 kilo, helt okej med tanke på omständigheterna. Därefter blev det ett mycket tårfyllt avsked innan vi gick till gaten.

Flygresan gick bra. Det fanns gott om plats på planet så man kunde ligga över stolsraderna om man så ville. Och det ville jag. 😉

När vi kom fram till Manchesters flygplats gick vi till stationen och köpte tågbiljett. Det blev två byten i Manchester och Chester. Det var ganska bökigt med ca 35 kg packning, men vi fick mycket hjälp av snälla walesare.

När vi kom fram ringde jag hyresvärden och genomförde mitt livs första telefonsamtal på engelska. Vi tog en taxi till huset. Väskorna fick inte plats så vi fick åka med öppen baklucka. När vi kom fram ställde vi oss utanför huset och väntade på värden, men innan hon han dyka upp så blev vi insläppta av tre fransmän och en Ben. Det visade sig att de varit där ett bra tag redan. Vi möttes av en långhårig, skitig heltäckningsmatta och en hemsk mögellukt i hallen. Vi kikade in i vårt rum och blev inte mer positivt överraskade där heller. Det var väldigt tydligt att ingen hade gjort sig till och städat före vår ankomst. På rummets enda lilla skrivbord var det en mystisk vattenpöl. När vi tittade upp i taket fick vi veta varför. Det regnade in!

Persiennerna i fönstren var svarta av mögel längst ner. Mögeldoften var väldigt tydlig trots att jag var täppt i näsan.

Jag öppnade en av byrålådorna. Det var smutsigt, inte bara dammigt och skräpigt, utan smutsigt! När jag fick syn på de avklippta fingernaglarna som låg där rann bägaren över en aning.

Efter ett tag dök hyresvärden upp. Hon skyllde på att det inte gick att köpa nya persienner i just den storleken och lovade att fixa så att en vaktmästare snart skulle fixa läckan i taket. Toppen! Stålande! Hon visade oss resten av huset och det höll samma standard. Smuts, mögel och allmänt snusk. Om vi inte var ute ur lägenheten före nästa dag skulle vi få betala en hel veckas hyra och vi skulle absolut inte få tillbaka något på förskottsbetalningen.

Vid det här laget hade jag förlorat allt hopp om framtiden här i Wrexham och ville helst bara storböla, beställa en enkel till Sverige och aldrig mer komma tillbaka, men Annika vägrade ge upp och vi gav oss ut i jakt på något annat.

Vi gick till skolan och fick den bästa hjälp man kunde få.  De hjälpte oss att ringa runt efter nya boenden och efter ett tag kom det en gubbe som jobbade som vaktmästare på skolan och hämtade och visade oss sina två studentboenden. Vi föll pladask för lägenheten här på Wictoria Road och beslöt oss för att  flytta in direkt. Han skjutsade oss till mögelstället så vi fick hämta våra väskor och till en affär så vi kunde köpa sängkläder och handdukar.

Avståndet härifrån till skolan är något längre (~3 km) och hyran är högre, men det är som himmel i jämförelse med det första stället så det är det värt.

Efter en god natts sömn började jag torka ur lådor och skåp och packade upp all packning så det börjar redan kännas som hemma. 🙂 Här kommer en bild på mitt rum, vi har nämligen fått ett varsit nu. Hade tänkt lägga upp bilder från mögelplace, men tyvärr gör bilderna inte riktigt stället rättvisa så jag hoppar över det. 😉

Bamsekramar till alla där hemma. ❤

Annonser

4 svar

  1. Hej Emma! Usch vilken upptäckt det måste ha varit för er men jag är glad att allt redde ut sig snabbt för er! Hoppas nu att er nya room mate är bra 🙂 Kramis

  2. Oh herre jesus vilket äventyr!!!! Måste säga att ni var otroligt tappra! Skönt att ni fick tag på en annan lägenhet, det där ser ju ut att bli toppen!!!! Massa kramar!

  3. Underbart Emma vi gläds med dig. Kram från mormor och morfar.

  4. Det är krut i dej Emma. Bamsekramar till er båda från
    farmor och farfar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: